tiistai 2. helmikuuta 2016

Ylämaan karateseura hakee taas uusia jäseniä

Kasperi ja Eetu Nikunen harjoittelevat
Ylämaan nuorisotalolla.
Se on tunnettua, että Ylämaalla toimii pieni, mutta aktiivinen karateseura. Se sen sijaan on vähemmän tunnettua, että seuran puheenjohtaja Kim Mitrunen on tuonut koko Shorin-ryu seibukan-karaten -tyylisuunnan Suomeen. Tämä tyylisuunta perustuu perinteiseen okinawalaiseen Karateen, jonka pohjalta muut tyylisuunnat ovat myöhemmin kehittyneet. Tyylissä painotetaan vartalon luontaisia liikeratoja ja asentoja, ja siksi kamppailu-urheiluun useasti yhdistetty loukkaantumisriski on hyvin pieni. Voidaan jopa sanoa, että riski on pienempi kuin vaikkapa jalkapallossa.

Ylämaalla karatea harjoitellaan kahdesti viikossa, tiistaisin ja torstaisin. Harjoituspaikkana toimii viime kesänä kunnostettu Urheilu- ja nuorisotalo. Harjoitusten vastuuvetäjänä toimii puheenjohtaja Mitrunen, mutta tarvittaessa korkeammilla vyöarvoilla harrastavat paikkaavat senseitä.
Ylämaan karateseura on perustettu vuonna 1996.  Vuosien mittaan voidaan arvioida seuran kouluttaneen jopa 1000 henkilöä karaten saloihin - ja vähintäänkin useita satoja. Nyt alkamassa on uusi peruskurssi, jolla lajin pariin houkutellaan lisää jäseniä. Harjoitusten urheilullinen ja kuntoilullinen osuus vastaa taatusti vähintäänkin kovaa jumppaa tai juoksulenkkiä, mutta osallistua voi silti oman jaksamisen puitteissa. Karate sopii lähtökohtaisesti kaiken ikäisille ja kaiken kuntoisille ikään ja sukupuoleen katsomatta, ja ainakin kunto ja notkeus kasvavat harrastuksen myötä nopeaan tahtiin.
- Verrattuna muihin kamppailulajeihin kuten vaikkapa judoon, on karaten harrastaminen mahdollista melkein missä vain. Aina ei tarvita edes paria, vaan karatea voi harjoitella yksinäänkin, Kim Mitrunen kertoo.
- Oikeastaan ei tarvita muuta kuin innostunut asenne. Karaten alkuperäissaarella Okinawalla harjoitellaan helposti jopa 90-vuotiaaksi asti!


Eetu Nikunen harjoittelee voimakasta karatelyöntiä. Iskun ottaa vastaan
Tatu Kosonen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti