torstai 3. syyskuuta 2015

Ylämaan nuorisotalo taas käytössä

Ylämaan nuorisotalon uutta käyttöönottoa juhlittiin asukastilaisuuden merkeissä 14.8. Talkoilla tehty remontti on nyt valmistunut, ja talo palaamassa takaisin normaaliin päivärytmiin keväällä ja kesällä ahkeroitujen yli 1000 talkootyötunnin jälkeen.

Asukastilaisuuden ohjelmasta vastasivat muun muassa Erkki Mäkinen, joka kertoi talkoiden käytännön toteutuksesta, Jukka Lohko, joka kertoi nuorisotalon historiaa oman isänsä kautta, sekä Kari Laine ja Seppo Peräkylä, jotka esittivät musiikkia. Lisäksi Ylämaan martat järjestivät paikalle kahvitarjoilun.

- Koska olemme jo eläkeläisiä, otimme vapauden esittää musiikkia istuen, Kari Laine tiedotti yleisölle.

- Eläkeläisten voiminhan nämä talkoot tehtiin muutenkin pääosin, koska nuoremmilla on töidensä ja perheidensä takia niin vähän aikaa, kertoi puolestaan Ylämaan alueraadin puheenjohtaja Erkki Mäkinen omassa avauspuheenvuorossaan. 

- Kyllä nuoriakin silti osallistui talkoisiin, huomautti puolestaan Lappeenrannan kaupungin asukasyhteyshenkilö Pia Haakana.

Tärkeimmät remonttipaikat on nyt käyty läpi, mutta ainakin keittiö pitäisi vielä uudistaa talon toimivuuden parantamiseksi vielä entisestäänkin.    

Ylämaan urheilu- ja nuorisotalo on historiallisesti arvokas rakennus. Suojeluskunta rakensi sen 1920-luvulla, joka lahjoitti sen järjestön lakkauttamisen aikoihin Ylämaan pyrkijöille, Ylämaan martoille sekä Ylämaan maamiesseuralle. Vuonna 1969 ne puolestaan lahjoittivat peruskorjauksen tarpeessa olleen talon Ylämaan kunnalle, ja Lappeenrannan kaupungille talo siirtyi kuntaliitoksen yhteydessä 2010.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti