tiistai 14. huhtikuuta 2015

Ylämaan nuorisotalon remontti on alkanut

Kauan odotettu remontti on vihdoin päässyt alkamaan Ylämaan nuorisotalolla. Työ on edennyt etupäässä eläkeläisten voimin, mutta jatkossa niihin osallistuvat myös muut ylämaalaiset seurat. Remontin ensimmäisen vaihe on aikataulutettu niin, että se olisi valmiina Säkkijärvi-päivillä 6.6.

Tähän mennessä on saatu tehtyä noin neljäsosa salin lattiasta. Sen jälkeen vuorossa on lattian lakkaaminen pariin kertaan, sisäkaton mahdollinen maalaus ja sitten alkaakin suurin ponnistus: ulkomaalaus.

- Niihin talkoisiin ovat tervetulleita mukaan ihan kaikki. Tekemistä löytyy kaikenikäisille, esimerkkeinä maalaamisen lisäksi vaikkapa vanhan maalin raapiminen ja räystäslautojen purku, kertoo hankkeen puuhamies Erkki Mäkinen.

- Lappeenrannan kaupunki pystyttää paikalle rakennustelineet ja kustantaa tarvikkeet. Martat tarjoavat kahvia, sämpylöitä ja ruokaa. Lisäksi talkooväki vakuutetaan.

- Vakuutus koskee tosin vain lappeenrantalaisia, Mäkinen vielä täsmentää.

Ulkomaalausprojekti on tarkoitus aloittaa jo ensi viikolla, ja siitä kerrotaan keskiviikkoisessa asukastilaisuudessa. Maalaustalkoiden yhteydessä tarkastetaan ja tarvittaessa paikataan myös vesikatto, sekä korjataan pihan kallistuksia niin, että sadevedet valuvat paremmin pois.

Vesi- ja viemäritöihin ei vielä ryhdytä, koska lakimuutos poisti niistä pahimman kiireen. Valmista pitää olla vasta vuonna 2018.

- Muutenkin teemme sen homman eri tavalla kuin kaupungin konsultti oli ehdottanut, Erkki Mäkinen mainitsee.

- Laskimme uuden kustannuslaskelman, ja koko hinta tuolle tulee olemaan noin 7000-8000 euron luokkaa. Se on melkoisesti vähemmän kuin konsultin arvio 65000 euron remontista!

Talkoita tehdään jatkossakin niin usein kuin suinkin mahdollista. Kaikkina päivinä homma ei kuitenkaan etene edes eläkeläisten voimin.

- Nykypäivän eläkeläisillä on paljon menoja, joten koetamme sovitella päiviä niin, että ne sopisivat mahdollisimman monille, Mäkinen vielä toteaa.

Hankkeen puuhamiehet Jukka Lohko ja Erkki Mäkinen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti