torstai 29. tammikuuta 2015

Sydämellistä toimintaa Ylämaalla

- Pidetäänkö kokous ensin vai aloitetaanko kahveilla, kysyy puheenjohtaja Helge Ojanen Marttalaan kokoontuneelta kokousväeltä.

- Kahvit ensin! Mie oon varttunut jo tunnin, kun tulin vahingossa liian aikaisin, äänestää Pertti Väkevä. Ja näin myös tehdään.

Kahvien aikana käydään läpi tulevan kesän matkaa Ahvenanmaalle. Innokkaimmat pyytävät jo tilinumeroa maksaakseen reissun saman tien, mutta sitä ei anneta. Hinta ei vielä ole selvillä. Alkamassa on Ylämaan Sydänyhdistys ry:n hallituksen kokous.

Vuonna 1988 perustettuun yhdistykseen kuuluu tällä hetkellä vähän yli 70 jäsentä, joista 15-20 lasketaan kuuluvaksi aktiivisimpien ryhmään. Yhdistys etsii kuitenkin koko ajan uusia jäseniä, ja etenkin nuorempia toivotellaan moneen kertaan tervetulleiksi mukaan toimintaan.

- Vaikka yhdistys toimiikin sydäntautien parissa, ei oma eikä läheisenkään sairastuminen ole edellytys jäsenyydelle - päin vastoin, kertoo puheenjohtaja Helge Ojanen.

- Yhdistyksen tärkein tehtävä on toimia ennaltaehkäisevästi ja levittää tietoa taudista ja sen välttämisestä. Eikä sydäntauti edes ole tarttuva tauti!

- Minäkin olen ollut jäsen jo 15 vuotta eikä vieläkään ole edes pienimpiä oireita, vitsailee tähän yksi yhdistyksen aktiiveista, Eero Palomäki toiselta puolelta huonetta.

Ylämaan Sydänyhdistys kuuluu Suomen Sydänliiton Kaakkois-Suomen piiriin. Piirissä on tällä hetkellä menossa Raha-automaattiyhdistyksen tukema hanke Yhdessä terveyden polulle. Se sisältää korkealaatuisia terveysluentoja vuorokuukausina diabetesyhdistyksen kanssa. Luennot järjestetään Ylämaan Marttalassa (Ylämaantie 3003) jokaisen kuukauden toisena maanantaina - seuraavan kerran siis 9.2. Luennoille on vapaa pääsy, ja niiden ohjelmasta tiedotetaan pääasiassa Kaakonkulman kautta. Luennot jatkuvat ainakin tämän vuoden loppuun. Niissä kaikissa luvataan olevan tarjolla myös kahvit.

Yksi Ylämaan Sydänyhdistyksen tärkeimmistä toimintamuodoista on Vaalimaantien varressa sijaitsevan Sydänrannan käyttäminen ja kehittäminen. Uimarannalle on rakennettu mm. laavu ja laituri ja se on melkein yleisessä käytössä.

- Olemme rajanneet käyttöoikeuden siten, että sitä voivat käyttää kaikki he, joilla on sydän, Helge Ojanen määrittelee.

Ylämaan Sydänyhdistyksen aktiiveja kokouksessa Marttalassa 29.1.2015. 
Vas. Merja Koskinen, Meeri ja Seppo Mikkola, Helge Ojanen, Eero Palomäki 
ja Pertti Väkevä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti