torstai 1. tammikuuta 2015

Kun vanhan addiktion lopettaa, voi ottaa uuden tilalle

Lopetin tänään blippaamisen, jota olin harrastanut kolme vuotta ilman päivänkään taukoa. Se tarkoittaa yhteensä 1097 blippiä aikavälillä 1.1.2012-1.1.2015. Blippaamisesta tulen lähiaikoina kirjoittamaan erikseen, joten en analysoi sitä nyt.

Tämän uuden blogini nimi tulee muiden harrastusteni kautta. Vietän neljänä päivänä viikossa aikaani tatamilla lasteni judoharjoitusten ohjaajana, ja sen lisäksi yritän ehtiä kahtena muuna päivänä kotikylämme karateseuran harjoituksiin - ja vielä treenata sitä judoakin joskus myös itse. Japaninkielinen sana do tarkoittaa tietä, tapaa tai periaatetta; tässä blogissa tulen siis pohtimaan minulle tärkeitä asioita ja taatusti täysin subjektiivisesti. Ja tämä on minun blogini; esittelen siis minun omaa näkemystäni ja minun tapaani tehdä tai nähdä asioita.

En tule takaamaan minkäänlaista aikataulua. Joka päivä en enää tule julkaisemaan; kerran viikossa on tavoitteena ja kerran kuussa jonkinlaisena vähintään-lupauksena. Blip-tilini otsikko "Kosonen Archive" tuli aikoinaan Midsomerin murhien kameraseurajaksosta; tällä blogilla on osittain sama dokumentaarinen tehtävä. Haluan laittaa ylös asioita, joita minulle tai minun ympärilläni tapahtuu ns. jokapäiväisessä arkielämässä. Ne toimivat minulle itsellenikin muistiinpanoina tai jopa päiväkirjamerkintöinä siitä, mitä on tullut tehtyä.

Seuraava kysymys lienee, että mitä blogini sisältö sitten tulee käsittelemään. Uskoakseni luvassa on sellaisia kirjoituksia, jotka koskevat asioita kuten judo, karate, valokuvaus, saksofonismi, (big band -)musiikki, vanhan talon ja vanhojen autojen remontointi, paikalliset tapahtumat, yhdistystoiminta, kouluttaminen, ammattinörtismi, Ylämaa, Lappeenranta, Viipuri... onhan näitä. En aio keskittyä mihinkään yksittäiseen osa-alueeseen, koska tämä kirjoittaminenkin on minulle vain harrastus. Fiilispohjalta mennään. :) Koetan kuitenkin keksiä sopivia tageja, joilla saan nämä osa-alueet merkittyä myöhempää kategorisointia varten.

Aion myös jossain vaiheessa kopioida vanhoilta kotisivuiltani remontti- yms. kertomuksia myös tähän blogiin. Pyrin kuitenkin ilmoittamaan tekstin "iän" julkaisuvaiheessa, ja nuo vanhemmat tekstit siirrän "julkaisupäivältään" suunnilleen alkuperäiseen ajankohtaan.

Viimeinen blippini toimii samalla avauksena blogilleni. Hyvää uutta vuotta 2015!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti