torstai 27. marraskuuta 2014

Ylämaan päiväkodilla norppa-aiheinen näyttely

Ylämaan päiväkodin esikoululaiset ja viskarit, eli viisi- ja kuusivuotiaat lapset, järjestivät norppa-aiheisen näyttelyn torstaina 27.11. Näyttelyyn oli koottu syksyn työskentelyn tuloksia.

- Ylämaan päiväkodilla on ollut teematyöskentelyä ennenkin, kertoo päiväkodin johtaja Pirre Inkinen-Tapio.

- Tänä vuonna yritimme ensin aloittaa työskentelyn kivi-teemalla. Kun se ei oikein innostanut lapsia, kokeilimme vesiteemaa, mutta sekään ei ollut oikein sopiva. Mutta kun keksimme, että siellä vedessä ja kivillä on myös elämää, lapset ottivat teeman omakseen ja innostuivat yhteiseen työskentelyyn.

- Maailman luonnonsäätiön (WWF) sivuilta löysimme valmista materiaalia, jonka sai sieltä ilmaiseksi ottaa käyttöönsä. Sen avulla olemme etsineet tietoja norpista ja kuuteista, sekä tutustuneet niiden elämään.

Aloite syksyn töiden kokoamisesta näyttelyksi tuli lapsilta itseltään. Lapset kiersivät omien vanhempiensa kansa näyttelyn ja saivat itse esitellä sitä.

Lapset ovat ilmaisseet halunsa tehdä norpille myös talvipesät, joten teeman käsittely jatkunee jonkin verran vielä kevätkaudellakin.


Ylämaan päiväkodin syyskauden työskentelyn teemana on ollut norppa, eli esimerkiksi piirustuksissa ja muovailutöissä on keskitytty norppaan. Lisäksi on laulettu norppa-aiheisia lauluja, äidinkielen harjoituksissa on puhuttu norpista, ja niin edelleen. Työn tuloksista järjestettiin näyttely päiväkodilla 27.11.

Norppayhdyskunta-teos kertoo norppateeman kehityksestä; aluksi teemaksi piti tulla kivi ja sen jälkeen vesi. Lapset eivät kuitenkaan kokeneet näitä teemoja kovin mielekkäiksi, ennen kuin keksittiin, että siellä vedessä ja kivillä voi olla myös elämää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti