sunnuntai 7. syyskuuta 2014

Kiviaiheinen valokuvanäyttely lokakuussa Ylämaalla

Suomen kameraseurojen liiton valtakunnallinen teemanäyttely järjestetään tänä vuonna Ylämaalla. Näyttelyn teemaksi on valittu Kivi, koska Ylämaa on tunnettu kivipitäjä. Näyttelyyn tarjottiin lähes 1300 teosta yhteensä 150 kuvaajalta. Näyttelyyn hyväksyttiin 263 teosta, 117 kuvaajalta, jotka edustivat 31 eri kameraseuraa eri puolilla Suomea.

Näyttelykuvat valitsi kolmihenkinen tuomaristo, johon kuuluivat eläkeläinen, entinen Suomen Yleisradion kuvaaja Veijo Kantele Saimaan Kameraseurasta, Ylämaan Yrittäjien puheenjohtaja, kiviseppä Hannu Heinonen kivialan edustajana ja Suomen Kameraseurojen Liiton näyttelyvastaava Jukka Kosonen.

- Mielestäni kivi teemana tuntui vaativalta aiheelta. Kuten järjestäjät olivat esittäneet, oli teemaa pyritty käsittelemään laajemmin. Mitään mielikuvituksen tykitystä ei kuitenkaan nähty, arvioi Veijo Kantele.

- Ilahduttavaa oli, että kuvista löytyi myös todellisia helmiä. Oli näkemystä, sommittelutaitoa ja värien hallintaa. Tekniikka oli kohdallaan, kun se nosti kuvan idean esiin ja jäi huomaamattomaksi taustalle. Tuomariston mielikuvan valitsemien oli tasaväkinen kisa. Palkituksi tuli aihe, jossa oli käytetty huumoria ja taidokasta montaasitekniikkaa. Muutoin huumori oli tässä näyttelyssä ehkä hieman kiven takana.

Näyttely on esillä 26.10. saakka. Näyttelyn avajaiset pidetään lauantaina 18.10. klo 16. Sitä ennen on avajaispäivänä luvassa myös valokuvausaiheisia esitelmiä entisessä valtuustosalissa alkaen klo 13. Suomen kameraseurojen liiton  sääntömääräinen syyskokous pidetään sunnuntaina 19.10. myöskin samassa paikassa.

Näyttelyn järjestelyistä on vastannut Lappeenranta International Photographic Society ry yhteistyössä Kaakkois-Suomen Valokuvakeskuksen kanssa.

Kivi-näyttelyyn hyväksytyt valokuvat valittiin arvostelutilaisuudessa 7.9. 
Tuomarit Veijo Kantele, Jukka Kosonen ja Hannu Heinonen ovat syystäkin 
 tyytyväisiä suoritukseensa.

Raadin mielikuvaksi valikoitui Turun kamerat ry:n Timo Lähtisen hauskasti 
teemaa kunnioittava ja teknisesti korkeatasoinen, montaasitekniikalla 
 toteutettu Omakuva.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti