tiistai 13. toukokuuta 2014

Ylämaan koululaiset tutustuivat kotiseutuunsa

Ylämaan koulun vanhempainyhdistys järjesti koulun oppilaille tutustumisretken omaan kotiseutuunsa 13.5. Päivän aikana oppilaat tutustuivat salpalinjaan, Pätärin talomuseoon ja spektroliittilouhokseen. Oppaina toimivat Ylämaan matkailuopas Marita Kallio, salpalinjaopas Harri Hämäläinen, Ylijärven kyläyhdistyksen puheenjohtaja Erkki Mäkinen, useita vuosia museolla oppaana toiminut Leena Nikunen, sekä kivilouhoksen omistaja Martti Kälviäinen.

- Koululaiset oppivat koulussa paljon asioita esimerkiksi historiasta. Vanhempainyhdistys halusi tarjota heille mahdollisuuden tutustua välillä myös omaan lähiympäristöön ja -historiaan, kertoo yhdistyksen puheenjohtaja Hanna Häkämies.

- Päivä oli oikein onnistunut. Edes vesisade ei haitannut yhtään!

Päivän mielenkiintoisimmiksi asioiksi nousivat monenkin mielestä Pätärin talomuseolla esitellyt vanhat rohdot, kuten kuivatut muurahaiset. Myös vanhat työkalut kiinnostivat; lapset osasivat myös kertoa, että heidän vanhemmillaan ja isovanhemmillaankin on vielä samanlaisia kotonaan. Vaikuttavia elämyksiä tarjosivat myös konekiväärin pitäminen kädessä, ja sen seuraaminen, miten helposti kivi lohkeaa.

Koulun osuutena tällä kertaa oli tarjota lounas. Se nautittiin vanhassa kuivurissa.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti