maanantai 24. helmikuuta 2014

Ensiapukoulutuksia voi käydä lapsesta asti

Suomen Punaisen Ristin Ylämaan-osasto järjesti hiihtolomaviikon aluksi lapsille suunnatun ensiapukurssin. Kurssin veti ensiavun ja terveystiedon kouluttaja Hanna Häkämies, ja sille osallistui kymmenen 7-11-vuotiasta lasta.

Yhteensä neljä tuntia kestäneen kurssin aikana käytiin läpi sellaisia tilanteita, joihin lapset voivat joutua esimerkiksi kotonaan. Hätänumeroon soittaminen, haavojen sitominen, erilaiset urheiluvammat, kuten nyrjähdykset, ja palovammat olivat tärkeässä osassa opetusta. Mutta myös elvytyksen perusteita ja tajuttoman ihmisen käsittelyä ehdittiin opiskella.

- Eiväthän lapset useinkaan joudu elvytystilanteisiin, mutta mielestäni perusasiat on hyvä oppia jo pienestä pitäen, Hanna Häkämies kertoo.

- Ryhmätyöt ovat olleet tärkeässä osassa kurssia, ja todellisia tilanteita ehdittiin harjoitella varmasti riittävästi. Esimerkiksi hätänumeroon soittamista harjoiteltiin kovasti; hyvin mielenkiintoista oli seurata, että minkä nimisiä henkilöitä hätäkeskukseen milloinkin soitti.

Edellisestä lapsille suunnatusta ensiapukurssista on kulunut jo useampi vuosi. Kurssin järjestäminen juuri hiihtolomaviikolla ei ollut mitään sattumaa.

- Koska kaikilla perheillä ei varmastikaan ole mahdollisuutta järjestää vanhempien lomia samaan aikaan koulujen hiihtoloman kanssa, tarjosi tämä kurssi lapsille tekemistä ainakin yhden päivän osalta, Hanna Häkämies perustelee.

- Kurssin hintaan sisältyi nimittäin myös lounas, hieman samasta syystä. Onpahan perheissä tämäkin huoli pois tämän päivän osalta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti